Министрите Горанов и Караниколов упорито ни обработват, че държавата и

...
Министрите Горанов и Караниколов упорито ни обработват, че държавата и
Коментари Харесай

Петролна компания за Горанов&Караниколов и кукловодите - това е идеята

Министрите Горанов и Караниколов настойчиво ни обработват, че страната и ние имаме потребност от петролна компания. Страшни изгоди щяло да има. Всички експертните разбори акцентират причини тъкмо за противоположното. Съмнително и голословно начинание.
Горанов&Караниколов обаче са се запънали като магаре на мост. Което ни кара да се замислим съществено, какво ги стимулира да го вършат и да убеждават премиера в гениалността на концепцията.

Е, видяхме, по какъв начин Борисов, две години след сходно твърдоглавие от страна на здравния министър Кирил Ананиев да строи детска болница за 100 милиона, употребявайки над 30-годишен обраснал скелет на градеж, разпореди „ динозавъра “ да бъде срутен. На негово място да се строи чисто нова болница. Две години специалисти, жители и родители трябваше да приказват очевидното, с цел да се случи то в последна сметка. Засега единствено обещано…

Каква функции играят Горанов и Караниколов в пиеската с петролната компания не е мъчно да се отгатне. Достатъчно е да напомним битуващото в общественото пространство мнение, че и двамата са в кабинета от „ квотата “ на Делян Пеевски. Доказват го някои техни дейности, както и нервното отказване. Явно и в този случай става дума за огромни пари – да се измъкнат отнякъде и да потънат другаде.

Имало държавни хранилища и бази, които в този момент били празни и трябвало да се употребяват рационално, - настояват Караниколов&Горанов. Ако става дума за тези край Сливен, да вземем за пример, то тяхното изграждане би трябвало да бъде разследвано от прокуратурата поради подозренията за огромни злоупотреби. Добре би било да се проверяват изобщо покупко-продажбите за попълване на Държавния запас с петролни артикули и да се съпостави на какви цени са закупени в съпоставения с тези, които са плащали други купувачи на същия снабдител. Това е обвързване на финансовия министър, а не да предлага безумни хрумвания за градеж на над 100 бензиностанции. Двамата сигурно знаят, че е идиотщина да се твърди, че посредством бензиностанции може да се контролира пазара. Държавата разполага със структури, които би трябвало да упражняват надзор и регулация. Ако те не работят както би трябвало, отговорността е точно на Горанов&Караниколов. Защо тогава го вършат?

Да се върнем към пиеската и функциите. Да не би Доган да влиза в петролния бизнес, както направи с Топлоелектрическа централа – Варна и студения запас, плюс ремонта за милиони на пристанището за контейнери? Ремонт с държавни пари, само че за частно прилагане в бъдеще… Стига са се опитвали да баламосват и българите, и Борисов. Полза от плана несъмнено ще има, само че за тях и кукловодите. За страната – не. За жителите – още по-малко.

Вчера Недялко от Пик атакува основния прокурор Гешев, че търчал по села и бостани, вместо да се заеме с огромните риби. Горанов&Караниколов са прелестна опция държавното обвиняване да свърши в действителност нещо потребно.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР