Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС започна поредица

...
Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС започна поредица
Коментари Харесай

Първо обществено обсъждане на приоритетите на българското председателство на ЕС


Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз стартира поредност от публични разисквания на плана на Програмата на Република България за Председателството на Съвета на Европейски Съюз (1 януари - 30 юни 2018 г.).

Днес ще се организира и първият цивилен спор под мотото „ 101 дни до София – столица на Европа ”, в София. Публичната полемика ще бъде открита от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова.

Очаква се участниците в полемиката да дадат отзиви, мнения, хрумвания и оферти по трите съществени целта на председателството: Европа на консенсуса, Европа на конкурентоспособността и Европа на кохезията. Водещи на обособените панели ще бъдат: президентът на Атлантическия клуб в България доктор Соломон Паси, ръководителят на Европейския институт за тактики и разбори Илия Лингорски, евродепутатът Андрей Новаков.

Обсъжданията на Програмата Българското председателство ще продължат през идващите два месеца. Коментарите и предложенията ще бъдат систематизирани през ноември, а окончателният вид на Програмата за Българското председателство ще бъде импортиран в Министерския съвет в средата на декември, откакто бъде изработен обзор и на постигнатото по обособените тематики в границите на Естонското председателство. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР