Министерството на земеделието стартира инициатива „Зелени градове, зелени коридори“ за

...
Министерството на земеделието стартира инициатива „Зелени градове, зелени коридори“ за
Коментари Харесай

Министерството на земеделието стартира инициатива „Зелени градове, зелени коридори“

Министерството на земеделието започва самодейност „ Зелени градове, зелени коридори “ за озеленяване на крайградските зони, паркове и съществуващи инфраструктурни обекти.

Това разгласи министърът на земеделието Явор Гечев по време на съвещанието на Националния съвет по горите.

„ Начинанието е ориентирано към градовете и желанието ни е да сме публично потребни, като спомогнем за възстановяване на метода на живот на хората “, изясни министърът и уточни, че се планува засаждане на разнообразни дървесни типове, в разнообразни синори и канали, за основаване на зелени пояси към обитаемоте места. Той добави още, че по този метод наличните фиданки в разсадниците ще се употребяват пълноценно.

За осъществяване на самодейността ще бъдат извършени тематични работни срещи с представители на Националното съдружие на общините в Република България, Асоциацията на общините, притежатели на гори и Агенция „ Пътна инфраструктура “, на които да се конкретизират уговорките на всяка от страните. За най-големите градове – София, Пловдив, Варна и други, към този момент е направено проучване за вероятните места за създаване на крайградски паркове.

Ресорният заместник-министър инж. Валентин Чамбов сподели, че дейностите ще се извършват със съдействието на лесовъди, които да дават своите препоръки какви типове и къде би трябвало да се засаждат. Той прикани представителите на локалната власт да са по-активни при реализацията на самодейността.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР