Министерството на земеделието и храните ще организира конкурс за продуктивност

...
Министерството на земеделието и храните ще организира конкурс за продуктивност
Коментари Харесай

МЗХ организира конкурси за продуктивност на животните и за общини, които помагат на земеделците

Министерството на земеделието и храните ще провежда конкурс за работливост на всички типове животни и конкурс за общини, които ще спомагат на жителите да развиват произвеждане. Това заяви министърът на земеделието Кирил Вътев, който откри Национално ревю по отглеждане на животни край Сливен, което показва над 500 първокласни български животни.

Чуйте...

Пред медиите, той разяснява още, че Индикативния график с директните заплащания до края на годината ще е подготвен, само че се разискват „ нюансите “ по него и по тази причина не е оповестен.

Сред тематиките, които засегна министърът са съществуващите проблеми по пътя на земеделските производители до пазара.
Вътев внесе разяснения касаещи, земеделците, които желаят да получат помощ “De minimis и съобщи, че тази година тя ще бъде за най-малките производители, които не са получавали поддръжка по нито една от стратегиите.

Седемнадесетото Национално ревю край сливенското село Мечкарево е под мотото " Срещи на елита " и за следващ път показва елитни български животни от говедовъдството, овцевъдството, козевъдството, коневъдството и биволовъдството.

4-годишната Христа Андреева и забулената сова Химера бяха измежду атракциите на Националното животновъдно ревю край Сливен.



Министър Вътев взе участие в награждаването на отличени животновъди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР