Министерството на земеделието и храните обяви повторна процедура за избор

...
Министерството на земеделието и храните обяви повторна процедура за избор
Коментари Харесай

МЗХ обяви нова процедура за участие в Комитета за наблюдение на Стратегическия план

Министерството на земеделието и храните разгласи повторна процедура за избор на юридически лица с нестопанска цел за присъединяване в състава на Комитета за наблюдаване на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони за интервала 2023-2027 година

Целта е да бъде обезпечена по-широка представителност на неправителствения бранш и да бъдат попълнени незаетите групи с юридически лица с нестопанска цел за реализиране на общественополезна активност, частна дейност/кооперативни съюзи и наблюдаващи.

Поканата е отправена към организации, работещи в областта на общественополезна активност и е ориентирана към следните незаети групи:

• отбрана на главните права, равенството сред мъжете и дамите, недискриминацията и равните възможности;

• гори;

• пчеларство.

За организации с предмет на активност в частна изгода, поканата е отправена за попълване на незаетите групи в областта на:

• преправка на плодове и зеленчуци;

• месопреработване;

• млекопреработване;

• произвеждане и преправяне на етерично-маслени, лекарствени, маслодайни и декоративни култури.

Повторната покана за присъединяване в избор на наблюдаващи с право на консултативен глас се насочва за попълване на незаетите групи: развиване на микро, дребни и междинни предприятия в региона на неземеделския бранш в селските район; поощряване на схеми за качество; вероизповедания.

Всяко заинтригувано лице може в период до 17:30 ч. на 14 юли 2023 година да подаде своето документално заявление и съпътстващи документи за присъединяване до ръководителя на Управляващия орган на Стратегическия проект на адрес: 1040 гр. София, бул. „ Христо Ботев " 55, Министерство на земеделието и храните или на електронен адрес: [email protected].

Подробна информация и мостри на документи са оповестени на електронната страница на Министерство на земеделието и храните в раздел „ ОСП 2023-2027 година ", графа „ Комитет за наблюдаване на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони ", може да намерите тук: https://www.mzh.government.bg/bg/obsha-selskostopanska-politika-2021-2027-g/komitet-za-nablyudenie-na-strategicheskiya-plan-za-razvitie-na-z/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР