Министерството на земеделието и храните (МЗХ) предлага на селскостопанските производители

...
Министерството на земеделието и храните (МЗХ) предлага на селскостопанските производители
Коментари Харесай

Властта се съгласи да подпомага всички земеделци, но в различна степен

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) предлага на селскостопанските производители тристепенна модулация за подкрепяне на сектора - за най-малките най-вече, за междинните по-малко, за най-големите напълно малко  и с избран таван. Това заяви пред публицисти отрасловият министър Кирил Вътев, представен от Българска национална телевизия.

" Днес следва те да потвърдят. Имат тази информация, следва да я обсъдят със структурите си и да дойдат с ясно решение дали утвърждават или не ", изясни той по отношение на настояванията на. Вътев посочи, че според новата концепция единствено огромните производители ще би трябвало да потвърждават загуби, с цел да бъдат подпомагани , а за дребните стопанства до 300 хка това ще става абсолютно.

Земеделският министър сподели още, че предлагането земеделците да потвърждават загуба не касае една счетоводна година, защото една счетоводна година обгръща 3 икономически - миналата, актуалната и идната. От селскостопанските производители се желае да потвърдят загуба на реколтата, която е засята в 2022 година и е добита и осъществена през 2023 година
 Фермерският съюз с нови претенции
Фермерският съюз с нови претенции

Настоява се за Гаранционен фонд за подкрепяне на земеделските стопани

Той разяснява също, че през всяка първа година от нов програмен интервал постоянно нещата потеглят по-късно заради доста разнообразни условия, които допускат нова административна тежест, писане на наредби. " Всички сте очевидци, че когато влязохме в това министерство при започване на юни предходната година, нямаше нищо за пускане на акцията, тъй че тя се забави ", уточни Кирил Вътев.

Той разгласи още, че се предлага заплащанията да бъдат подредени в годината по този начин, че земеделците да ги получават тогава, когато им трябват. Запитан за бюджета за подпомагането на селскостопанските производители, Вътев отговори, че той е обезпечен, а сумата ще стане известна през днешния ден следобяд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР