Министерството на земеделието и браншовите организации ще реализираме кампания Уважение

...
Министерството на земеделието и браншовите организации ще реализираме кампания Уважение
Коментари Харесай

Министър Гечев: Ще инициираме кампания „Уважение за българските фермери“

Министерството на земеделието и браншовите организации ще осъществяваме акция „ Уважение за българските фермери “. Това разгласи министърът на земеделието Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година по време на откриването на XI Национален събор на овцевъдите и козевъдите край Петропавловския манастир, в което взе участие и отрасловият заместник-министър доцент Крум Неделков.

Аграрният министър приветства гостите и участниците в събитието и означи, че този събор се е наложил в годините като емблема на българската традиция.

„ Българските артикули носят традициите, духа на българщината и усета на отрудените ръце на фермерите “ сподели Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година и подкани гостите на събитието да поддържат българските фермери и да търсят техните артикули на пазара. „ Гарантирам Ви, че българските земеделци оферират най-качествените храни, които могат да се купят у нас ” добави още той.

Пред медии министър Гечев заяви, че се работи по смяна в Закона за собствеността и използването на аграрни земи, с което ще се вкарат така наречен агрофотоволтаици. Той посочи, че с това се цели опазване на пасищата и даване на опция за слагане на фотоволтаици, като водещ приоритет ще е запазването на земеделския статут на земята. Предвижда се в случай че има фотоволтаици те да са на 50% от площта на земята и на височина от 3 метра.

Относно извършената през вчерашния ден среща с министъра на аграрната политика и храните на Украйна Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година съобщи, че ще се работи по обща декларация за механизми за влияние при пораждане на пазарни разстройства. „ Постигнахме сделка, дружно да бъдат основани разнообразни разновидности, които да усъвършенстват така наречен коридори, извеждайки ги и от Европейски Съюз, и от България “, изясни министърът. По думите му има концепция и за основаване на гаранционни фондове, които да бъдат като инструмент за търговията на зърнени култури с трети страни. „ Ограниченията за вноса не са задоволителни, нужни са механизми, които да контролират пазарната обстановка “, акцентира министърът.





За предлагането на Европейска комисия по втория пакет от помощи за земеделците и за предопределените за България към 10 млн. евро той уточни, че към този момент страната ни е изразила позиция, че те са незадоволителни. „ Поискахме информация от Комисията за методите и методите, по които е считана пропорционалността на средствата “, осведоми министър Гечев. Той посочи още, че се чака до 5-и юни информация за включването на меда и сухото мляко в листата на неразрешени артикули за импорт. И сподели, че при сухото мляко се регистрират повишени количества на импорт и растежът продължава, а изкупната цена на суровото млякото се е намалила с 30% за два месеца.

„ До 10-и май се чака системата СЕУ да стартира работа и фермерите да могат да обрисуват “, заяви министър Гечев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР