Министерството на земеделието, храните и горите е известено чрез Изпълнителната

...
Министерството на земеделието, храните и горите е известено чрез Изпълнителната
Коментари Харесай

Директорът на парк „Странджа” бил уволнен заради нарушения на дисциплината

Министерството на земеделието, храните и горите е известено посредством Изпълнителната организация по горите за осъществени нарушавания в Дирекция Природен парк „ Странджа ", поради които е уволнен неговият шеф. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов, представен от БГНЕС.

„ Трудовото правно отношение на шефа на ДПП „ Странджа " е прекъснато със заповед от 10 април 2018 година на изпълнителния шеф на организацията “, написа министърът в отговор на депутатско запитване. За да не се позволен повече сходен тип нарушавания са подхванати ограничения, които се свеждат до „ осъществяване на периодически инспекции от страна на Изпълнителната организация по горите и Регионална дирекция по горите - Бургас, в чийто териториален обсег попада ДПП „ Странджа ". От осъществените инспекции излиза наяве, че няма нарушавания при усвояването на средствата по оперативни стратегии, съфинансирани от Европейски Съюз, както и присвояването им от длъжностни лица.

Установен е размерът на неверифицираните средства на ДПП „ Странджа " по Оперативна стратегия „ Околна среда 2007-2013 година " По единия от плановете сумата на предоставената безплатна финансова помощ е в размер на 734 058 лв., като от тях сумата на неверифицирани разноски по плана е в размер на 105 859,06 лв. и не предстои на обжалване, защото Изпълнителната организация по горите е била осведомена след законовия период за подаване на несъгласие.

По втория план предоставената безплатна финансова помощ е в размер на 7 821 000 лв., като след неотложно подхванатите ограничения от страна на Изпълнителната организация по горите и несъгласие, остатъкът на неверифицираните разноски е в размер на 115 548,22 лв. за 2014 година и 2015 година, се споделя още в писмения отговор на министъра.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР