Министерството на земеделието готви преференции към частници и ловни сдружения,

...
Министерството на земеделието готви преференции към частници и ловни сдружения,
Коментари Харесай

Държавата ще опрощава вноски на ловни концесионери

Министерството на земеделието готви преференции към частници и ловни сдружения, взели на концесия за 15 години държавни дивечовъдни стопанства, с цел да имат “стимул” да извършват ограничения против чумата по дивите свине. Бонусът планува да се понижава с една годишна вноска банковата гаранция, която се изисква за прилагане на стопанството.

В момента законът показва, че гаранцията за осъществяване на контракта е в размер на три годишни вноски за стопанисване на дивеча. Това излиза наяве от план на промени в Закона за лова и дивеча, пуснат за публично разискване на държавния портал strategy.bg

" С цел стимулиране на лицата, стопанисващи дивечовъдните сектори, да ползват ограниченията за ограничение на болестта се основава опция съответното държавно горско дружество да може да понижи гаранцията за осъществяване на контракта, до размера на една годишна вноска за стопанисване на дивеча. Чрез намаляването ѝ ще се освободи запас за осъществяване на плануваните ловностопански действия, закупуване и разселване на наедрял дивеч, който да бъде опция на дивата свиня, в освободените от нея региони ", написа в претекстовете към предлагането.

Ще се стреля и по животни без признаци

С друга корекция в закона се регламентира и провеждането на хигиеничен отстрел на дивеч, даже и когато животните нямат признаци на болест. В момента, според закона, се позволява единствено осъществяването на хигиеничен отстрел, за " заболели, засегнати и недъгави животни ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР