Министерството на земеделието, горите и рибарството на Япония започна да

...
Министерството на земеделието, горите и рибарството на Япония започна да
Коментари Харесай

Властите на Япония използваха чатбота ChatGPT за административна работа

Министерството на земеделието, горите и рибарството на Япония стартира да употребява ИИ-чатбота ChatGPT за писане на нормативни документи.

Министерството на земеделието, горите и рибарството сега тества чатбота, с цел да опрости формалните документи и да ги направи по-разбираеми, сподели министър Тецуро Номура. Първо поделение на японското централно държавно управление съобщи обществено, че тества изкуствения разсъдък от OpenAI.

„ Ние не вършим нищо съществено с този [чатбот] “, сподели Номура пред кореспонденти по време на друга конференция във вторник, добавяйки, че чатботът ще обработва единствено обществено налични данни, защото постоянно има риск от приключване на класифицирана информация.

Министерството възнамерява да употребява чатбота за възобновяване на онлайн-ръководства за това, по какъв начин се попълнят заявките за безплатни средства и друга държавна поддръжка, заяви по-рано вестник Asahi. Хиляди страници с регулаторни промени се вършат всяка година, се споделя в обявата, а в този момент министерството разпорежда на ИИ трудоемката задача по актуализацията на страницата си.

Наскоро министърът на цифровата промяна Коно Таро сподели на конференция, че има проблеми, които би трябвало да бъдат решени при потреблението на чатбота, като опасения по отношение на обработката на въведените в него данни и обстоятелството, че от време на време се дава погрешна информация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР