Министерството на здравеопазването вече дава по-подробна статистика за дела на

...
Министерството на здравеопазването вече дава по-подробна статистика за дела на
Коментари Харесай

Здравното министерство дава по-подробни данни за ваксинираните сред случаите на COVID-19

Министерството на опазването на здравето към този момент дава по-подробна статистика за каузи на имунизираните измежду настанените в болница, в интензивни отделения и умрелите с COVID-19. Новият миг в данните е, че са показани с струпване за интервал от 14 дни или за седмица . Информацията се разгласява в секция " Актуална статистика в България " на формалния портал за ковид в страната -, поддържан от държавната компания " Информационно обслужване ".

бе направена преди по-малко от две седмици, когато здравните управляващи започнаха да разгласяват % на имунизираните измежду новите случаи за денонощие на инфектирани, настанени в болница и умряли.

Статистиката на Министерството на здравеопазването, че от настанените 7126 пациенти с ковид в болница през последните две седмици 8.25% (588 души) са имунизирани. Сред (в усложнено състояние) за същия интервал 3.45% (13 души) са имунизирани. От с ковид през миналите 14 дни 5% (52 души) са имунизирани.

При представянето на тази статистика Министерството на здравеопазването не показва каква е възрастта на настанените в болница, в реанимация и умрелите. Тази информация би могла да бъде скъпа, тъй като измежду тях е допустимо да има доста възрастни, при които като цяло вероятността от тежко протичане на болестта и съдбовен излаз (дори и след ваксиниране) е по-голяма. Посочено е, че за имунизирани се числят всички лица със приключен имунизационен курс. (За пробива на вируса при имунизирани четете )

Друг аспект от новата по-подробна статистика на здравното министерство е, че се показва броят имунизирани души по възрастови групи. Данните, че най-вече са имунизираните (със приключен имунизационен курс) на възраст сред 60 и 69 години - 283 366 души, следвани от хората сред 50 и 59 годишна възраст - 247 655 души и сред 40 и 49 годишна възраст - 235 039 души. Статистиката може да се дефинира като потребна, тъй като данните за поставените дози от месеци наред се употребяват за политически офанзиви. (По тематиката четете и )

В представяната статистика за брой имунизирани по възрастови групи липсва обаче информация какъв дял са те от общия брой хора на същата възраст. Това би било забавно, с цел да се види разбивка по възрастови групи. Според, представяни от Европейския център за профилактика и надзор на болесттите, приблизително 23% от пълнолетното население в България е имунизирано против COVID-19.

Как наподобява настоящата карта на епидемията от ковид в България съгласно формалните данни вижте.
Акцентите от епидемията в страната с днешна дата четете.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР