Министерството на здравеопазването разпространи информация, която отговаря на въпроса трябва

...
Министерството на здравеопазването разпространи информация, която отговаря на въпроса трябва
Коментари Харесай

МЗ даде отговор дали преболедувалите COVID-19 трябва да се ваксинират

 Министерството на здравеопазването популяризира информация, която дава отговор на въпроса би трябвало ли преболедувалите Коронавирус да се имунизират.

" При липса на данни по отношение на ефикасността на една доза от имунизациите против COVID-19 при преболедували, по отношение на плануваното доминиране на " Делта " разновидността с капацитет за отбягване на имунния отговор, ECDC поучава да се ползва цялостният курс на ваксини при всеки с риск от тежко протичане, без значение от предишна COVID-инфекция ", пишат от здравното министерство на страницата си във Facebook.

" Дори и да сте преболедували, би трябвало да се ваксинирате, когато ви предложат ваксина. Защитата, която всеки придобива след зараза с COVID-19, варира и към момента не знаем какъв брой дълго продължава естественият имунитет. Макар и рядко, е допустимо още веднъж да се болестите и заболеете. Проучванията сочат, че имунизацията обезпечава мощна спомагателна отбрана към имунитета на преболедувалите ", допълват от здравните управляващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР