Министерството на здравеопазването публикува възможните ваксинационни схеми с ваксините срещу

...
Министерството на здравеопазването публикува възможните ваксинационни схеми с ваксините срещу
Коментари Харесай

Публикуваха възможните схеми с ваксините срещу COVID-19

Министерството на опазването на здравето разгласява вероятните имунизационни схеми с имунизациите против COVID-19 във фейсбук страницата на акцията " Плюс мен ".

На лица със приключен имунизационен курс, които са преболедували COVID-19, се предлага да отсрочат слагането на бустерна доза с приспособена ваксина с 3 месеца.

На лица, които са тежко имунокомпрометирани (вкл. деца над 5 г.), трета (подсилваща) доза иРНК ваксина може да се приложи минимум 28 дни след втората доза, по преценка на доктор.

Бустерна доза с ваксина Comirnaty Original/Omicron BA.1 или Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 или Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1 могат да получат всички лица с право на имунизация в страната, които са със приключена първична имунизация с убита или векторна ваксина против COVID-19, която не е позволена за приложимост в Европейски Съюз, само че е включена в листата на СЗО за незабавна приложимост и са минали най-малко 3 месеца от последната сложена доза ваксина.

Таблицата е направена според рекомендациите на Експертния съвет по контрол на имунопрофилактиката и късите характерности на посочените ваксини против COVID-19.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР