15 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати от

...
15 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати от
Коментари Харесай

Подпомагат 15 варненски двойки по общинската инвитро програма

15 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подкрепени от общинската инвитро стратегия. Десет от фамилиите ще получат по 2 000 лева за медицински проучвания и операции, а останалите пет – по 3 500 лева за инвитро с донорска яйцеклетка, реши с цялостно единогласие Общинският съвет на днешното си съвещание. Общата отпусната сума е в размер на 37 500 лева

Местният парламент даде единодушието си програмата „ Зеленият двор на Варна “ да бъде възобновена и включена в Приложение 8 при актуализация на Бюджета на Варна. Проектът е основан от МУ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ и подкрепян и дофинансиран от общината. По програмата е учреден център за ранна социализация и предварителна защита на отклоненията във физическото и психологичното здраве и развиване на деца до 3-годишна възраст.

С решение на локалния парламент ще бъдат разкрити две щатни бройки яслени медицински сестри. Това ще разреши в ДГ „ Палечко “ да се открие втора яслена група от 1 септември 2024 година

Съветниците гласоподаваха също Община Варна да се включи като сътрудник в два плана, финансирани по Програма Интеррег NEXT „ Черноморски басейн “, Единият план е „ Zero – C ”, който има за цел да насърчи обществените органи, неправителствени организации, университетските среди да реализират нулеви въглеродни излъчвания. Водеща е турска организация с сътрудници от Гърция, Украйна, България и Грузия. Вторият план – “Green Lab ”, е ориентиран към основаването на пробни паркове посредством използване на новаторски решения като интелигентно напояване, системи за възобновима сила и възстановяване на биологичното многообразие. Водещата организация по този план е община Есенюрт (Истанбул), а групата сътрудници е образувана от Гърция, България и Украйна.

Общият бюджет на всеки един от плановете е до 1,5 млн. евро. Бюджетът на Варна е към момента неизяснен и варира сред 200 и 350 хиляди евро според от броя сътрудници. 90% от средствата са обезпечени от програмата, 8% - от Министерство на регионалното развитие и 2% от бенефициента – Община Варна. Срокът за кандидатстване и подаване на плановите оферти е до 28 юни 2024 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР