Министерството на здравеопазването отпуска одобрения от МС заем на УМБАЛ

...
Министерството на здравеопазването отпуска одобрения от МС заем на УМБАЛ
Коментари Харесай

МЗ отпуска одобрения от МС заем на УМБАЛ „Александровска“ от 35 млн. лв.

Министерството на опазването на здравето отпуска утвърждения от Министерски съвет заем на УМБАЛ „ Александровска “ в размер на 35 000 000 лева за погасяване на просрочени отговорности към снабдители на артикули и услуги за лечебното заведение. Това оповестяват от пресцентъра на ведомството.

След изработен разбор се откри, че болничното заведение е в невиждан риск от изпадане в несъстоятелност и неспособност да обслужи насъбраните си отговорности. Това постанова незабавната интервенция от страна на принципала в лицето на министъра на опазването на здравето, като с изключение на заема, ще бъдат търсени и други благоприятни условия за излекуване на сдружението, прецизират от там.

За да се отбрани оптимално общественият интерес, ще бъдат осъществени държавна финансова ревизия и вътрешни одити, чиято цел ще бъде да открият настоящото положение на лечебното заведение и рисковете за него, в това число целесъобразността и законосъобразността в ръководството и взетите решения, осведомят още от Министерство на здравеопазването.

За да се пристъпи към действителното асимилиране на заема и угаждане на кредиторите с просрочени вземания, от управлението на УМБАЛ „ Александровска “ се чака бързо осъществяване на изискванията, избрани с решението на предходното държавно управление от 22 юли 2022 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР