Министерството на здравеопазването на Сърбия съобщи, че в страната е

...
Министерството на здравеопазването на Сърбия съобщи, че в страната е
Коментари Харесай

Сърбия получи първа пратка от хапчето срещу COVID

Министерството на опазването на здравето на Сърбия заяви, че в страната е пристигнала първата пратка от лекарство против ковид Паксловид (Paxlovid), заяви сръбската национална телевизия РТС.
Това става единствено 10 дни, откакто Европейската организация по медикаментите утвърди използването на препарата на " Пфайзер ".

В края на предходната година Сърбия бе измежду първите страни наред със Съединени американски щати и Англия, които подписаха контракт с компанията " Пфайзер " за доставка на лекарството против ковид, което понижава риска от хоспитализация и тежко превозване на заболяването до 89 %.

Същевременно в Сърбия бе регистриран първият случай на по-заразния подвариант на разновидността на ковид Омикрон, прочут като " стелт ". Епидемиологичната обстановка в страната остава притеснителна, лечебните заведения са цялостни, а броят на умрелите пораства, отбелязва малкия екран. От началото на пандемията в Сърбия са регистрирани 1 779 782 случая на ковид при направени 8 351 232 проби. В резултат на болестта са умряли 14 054 души, а смъртността е 0,79 %.

Първоначално медикаментът ще се ползва при неусложнение пациенти със признаци на ковид, които не се нуждаят от лекуване в болница и от терапия с О2.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР