Министерството на здравеопазването на Израел разреши в неделя, съобщи Аарец.

...
Министерството на здравеопазването на Израел разреши в неделя, съобщи Аарец.
Коментари Харесай

Израел одобри новото COVID хапче на Pfizer за спешна употреба

Министерството на опазването на здравето на Израел позволи в неделя , заяви " Аарец ". Очаква се лекарството да дойде в страната през идващите няколко дни.

Припомняме, че в това време, управляващите оповестиха закъснение в предстоящата акция по имунизиране

Днес стана ясно и че министър председателят Нафтали Бенет се е изолирал , откакто 14-годишната му имунизирана щерка е дала позитивен тест за ковид. Тестът на Бенет е негативен.

Pfizer Inc съобщи в сряда, че Американската администрация по храните и медикаментите е разрешила Paxlovid за незабавна приложимост. Преди това регулаторът на медикаментите в Европейския съюз позволи на страните членки да употребяват новото COVID-19 хапче на американската фармацевтична компания Pfizer преди формалното му утвърждение като незабавна мярка за ограничение на нова вълна на заболяването.
 ЕМА позволи новото Коронавирус хапче на Pfizer за незабавна приложимост
ЕМА позволи новото Коронавирус хапче на Pfizer за незабавна приложимост

Според производителя хапчето понижава хоспитализациите и смъртните случаи с съвсем 90 на 100

Данните от клиничното изпитване на Pfizer демонстрират 90 % успеваемост за попречване на хоспитализация и гибел при пациенти с висок риск от тежко заболяване. Последните лабораторни данни демонстрират, че лекарството резервира своята успеваемост против разновидността Омикрон.

Агенцията съобщи, че е разрешила пероралното лекарство за незабавна приложимост за лекуване на леки до умерени болести при лица на възраст 12 и повече години с тегло минимум 40 кг , които са изложени на висок риск от тежък COVID-19. Лекарството се отпуска единствено с рецепта и приемът би трябвало да стартира допустимо най-скоро след диагностициране на COVID-19 и в границите на пет дни от появяването на признаците, сподели организацията.
 FDA в Съединени американски щати позволява първото хапче за лекуване на Covid-19
FDA в Съединени американски щати позволява първото хапче за лекуване на Covid-19

С Хапчето " би трябвало да се стартира допустимо най-скоро след диагностициране и в границите на 5 дни от поява на признаците "

Хапчетата би трябвало да се одобряват на всеки 12 часа в продължение на пет дни , започвайки малко след появяването на признаците.

Pfizer съобщи, че възнамерява да подаде ново заявление за лекарство до FDA през 2022 година за евентуално цялостно утвърждение от регулаторите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР