Министерството на здравеопазването на Израел препоръча хората с компрометирана имунна

...
Министерството на здравеопазването на Израел препоръча хората с компрометирана имунна
Коментари Харесай

Израел препоръча отново носенето на маски на закрито

Министерството на опазването на здравето на Израел предложи хората с компрометирана имунна система да носят маски в закрити пространства, защото в страната се вижда растеж на хоспитализациите заради Коронавирус, тъкмо преди началото на еврейската Нова година – Рош ашана, на 15 септември, съобщи Ройтерс.

Здравните управляващи оповестиха, че има умерено нарастване на хоспитализациите заради редица разновидности на Коронавирус, открити както в Израел, по този начин и по света.

„ В навечерието на празниците и вследствие на нарасналата заболеваемост здравното министерство предлага на хората от рисковите групи или тези, които желаят да лимитират риска от заразяване, да носят маска в закрити пространства, в които се събират доста хора “, се показва в изказване на ведомството.

Големите фамилни събирания са нормални по време на еврейския празничен сезон, който стартира на 15 септември и продължава към месец.

От министерството увериха, че в близко време ще дават ваксини, които са ориентирани към новите подварианти.

Инфекциите и хоспитализациите с Коронавирус нарастват в Съединени американски щати, Европа и Азия, само че към момента остават на доста по-ниско равнище спрямо предходните пикове. Израел е измежду шестте страни, в които е открит мощно мутиралият подвариант BA.2.86. Според учените обаче е малко евентуално той да докара до опустошителна вълна от тежки болести и гибел.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР