Министерството на здравеопазването на ивицата Газа съобщи, че над 80

...
Министерството на здравеопазването на ивицата Газа съобщи, че над 80
Коментари Харесай

Палестина: 80 са загинали при израелски удари по бежански лагер на ООН

Министерството на опазването на здравето на линията Газа заяви, че над 80 души са починали при два обособени израелски удара по бежански лагер, ръководен от Организация на обединените нации в северната част на анклава, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
При първи удар минимум 50 души са загивали в учебното заведение " Ал Факура " в лагера Джабалия, където са били настанени палестински бежанци и разселени лица. Кадри, публикувани в обществените мрежи и чиято достоверност бе доказана от Франс прес, демонстрират тела, някои от които покрити с кръв, а други с прахуляк, из етажите на постройката, в която под чиновете е имало сложени дюшеци за разселените. В отговор на въпрос за този удар израелската войска съобщи за Франс прес, че е получила сведения за случай в региона на Джабалия и че в този момент се ревизират нещата.

При втори удар по къща министерството на опазването на здравето на Газа заяви, че 32 членове на едно и също семейство, измежду които 19 деца, са починали. Ведомството популяризира и лист с имената на членовете на семейство Абу Хамал.

Според изказване на израелската войска в зоната се е намирало командването на бригадата за Северна Газа на придвижването " Хамас ", както и един от най-значимите терористични бастиони, в който са работили четири батальона на " Хамас ".

В изказването на армията се споделя, че израелските военни са изправени против терористи, които преднамерено работят от зони с цивилни и пробват да нападат военните с противотанкови ракети и с взривни устройства.

В началото на ноември държавното управление на линията Газа, ръководена от " Хамас ", разгласи, че 200 души са починали, а стотици са били ранени в границите на три дни при израелски обстрели по бежанския лагер Джабалия.

Джабалия е най-големият бежански лагер в линията Газа. 80 % от жителите му са бежанци или потомци на бежанци, напуснали домовете си през 1948 година при основаването на страната Израел. Всички са под грижите на организацията на Организация на обединените нации за бежанците, която управлява осемте лагера в анклава. В Джабалия организацията управлява 26 учебни заведения и два здравни центъра. Трети център се намира в региона на бежанския лагер. 

Според организацията на Организация на обединените нации минимум 71 души са били убити, а 573 ранени от началото на войната, до момента в който са се намирали в 154 убежища, открити от организацията в анклава. В тези убежища в този момент има 813 000 разселени от спора хора.
 
Според последната равносметка на държавното управление на Газа 12 300 палестинци са починали в израелските бомбардировки по линията Газа след нападението на " Хамас " против Израел, в което бяха убити 1200 души на израелска територия, множеството от които цивилни.

Относно информацията за двата удара ръководителят на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци Филип Лазарини съобщи, че " тези офанзиви би трябвало да спрат ". А ръководителят на филантропичните интервенции на Организация на обединените нации Мартин Грифитс акцентира, че убежищата за разселени са място, на което тези хора да се усещат в сигурност, а учебните заведения са място, на което се учи. Той назова информациите, идващи от линията Газа за двата удара " трагични ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР