Министерството на здравеопазването /МЗ/ ще инициира създаването на работна група

...
Министерството на здравеопазването /МЗ/ ще инициира създаването на работна група
Коментари Харесай

МЗ ще инициира създаване на работна група за изработване на програма за превенция на вирусни хепатити

Министерството на опазването на здравето /МЗ/ ще инициира основаването на работна група от представителите на заинтригуваните институции и организации, която да създаде Национална стратегия за предварителна защита и надзор на вирусните хепатити в България. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването, цитирайки заместник-министъра на опазването на здравето Светлана Йорданова.

Йорданова е взела участие в отбелязването на Световния ден за битка с хепатита. В програмата би трябвало да бъдат включени както ефикасен скрининг и предварителна защита, по този начин и обезпечаването на още по-добри благоприятни условия за лекуване, е споделила още Йорданова.

Тя е припомнила, че като част от събитията по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е била извършена Регионалната конференция "Скрининг и предварителна защита на вирусния хепатит и ХИВ в Централна и Източна Европа. Общи провокации, взаимни решения ". В рамките на Конференцията е била призната Декларация за последващи дейности за елиминиране на вирусните хепатити до 2030 година, в сходство с задачите на Световната здравна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР