Министерството на здравеопазването изпрати цветовите зони, определени в Националния план

...
Министерството на здравеопазването изпрати цветовите зони, определени в Националния план
Коментари Харесай

Вижте 4-те цветови зони и всички мерки за действие според това в коя попадаме

Министерството на опазването на здравето изпрати цветовите зони, избрани в Националния проект за справяне с пандемията от ковид.

Те са зелена, оранжева, алена и тъмночервена и се дефинират според от 14-дневната заболяемост на 100 000 души население, % позитивни проби, заети болнични кревати и други

Целта е въвеждането на противоепидемични ограничения да бъде обвързано с това в коя зона попада страната ни:



Планът разказва положението на страната от епидемиологична позиция, направени са разбор и оценка на рисковете, както и на наличните запаси на здравната система. Подробно са развити механизмите и методите за възстановяване на възможностите за понижаване провалите от пандемията – и като смъртни случаи, и като вреди за стопанската система, и като благоприятни условия на здравната система да реагира съответно.

Националният проект за справяне с пандемията ще бъде възложен на всички институции, с цел да могат те да сформират свои тактики за реакция, ако страната ни влезе в съответните цветови зони. В документа са написани и методични инструкции за поетапно откриване на отделения според от епидемиологичната конюнктура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР