Министерството на здравеопазването гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ

...
Министерството на здравеопазването гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ
Коментари Харесай

МЗ ще осигури средства за образна диагностика на Педиатрията през януари

Министерството на опазването на здравето подсигурява средствата за образна диагностика на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “. Това оповестяват от ведомството след излъчения преди седмица репортаж на БНР за заради липса на такава в столичната Педиатрия. Казусът е разискван от управлението на Министерство на здравеопазването още предходната седмица, като е взето изрично решение за подкрепяне на лечебното заведение с финансови средства, осведомят от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Повече от 130 тежко заболели деца, които се лекуват в Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “, са превозени до други лечебни заведения, тъй като в лечебното заведение няма скенер и рентген, заяви предходната седмица шефът на болничното заведение доктор Благомир Здравков. Той осведоми, че за апаратурата са нужни към 2 млн. лева и лечебното заведение е пуснало апликационни форми за нея към Министерството на здравеопазването.

Днес министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков организира среща с доктор Здравков, по време на която увери, че болничното заведение ще получи нужните средства за закупуване на нужната инсталация за образна диагностика. За задачата лечебното заведение ще разгласи социална поръчка под изискване, а през януари Министерството на здравеопазването ще обезпечи финансирането за техниката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР