Министерството на здравеопазването гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ

...
Министерството на здравеопазването гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ
Коментари Харесай

МЗ гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“

Министерството на здравеопазването подсигурява средствата за образна диагностика на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ”. Казусът е разискван от Ръководството на Министерство на здравеопазването още предходната седмица, като е взето изрично решение за подкрепяне на лечебното заведение с финансови средства, оповестиха от ведомството. 

Днес министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков организира среща с шефа на болничното заведение доктор Благомир Здравков . На нея участваха също началникът на кабинета доктор Красимир Николов и представители на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ – Марина Гинева, ръководител на Съвета на директорите; проф. Иван Литвиненко, представител на страната в Съвета на шефовете и ръководител на Българската педиатрична асоциация; Данаил Димов, заместник-директор по административната и стопанска активност.

По време на срещата министър Хинков увери, че болничното заведение ще получи средства за закупуване на нужната инсталация за образна диагностика . За задачата лечебното заведение ще разгласи социална поръчка под изискване , а през месец януари Министерството на здравеопазването ще обезпечи финансирането за техниката.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР