Министерството на здравеопазването е намерило друга сграда, която да приюти

...
Министерството на здравеопазването е намерило друга сграда, която да приюти
Коментари Харесай

МЗ намери сграда за центъра по наркомании, но я пази в тайна

Министерството на здравеопазването е намерило друга постройка, която да приюти метадоновата стратегия, откакто поданици на Младост се подвигнаха на митинг против настаняването и в някогашната окръжна болница “Света Анна “. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев в Народното събрание, само че не посочи къде е новото място.

По думите му обезпечената постройка е подобаваща за потребностите на метадоновата стратегия, среща се на отзивчиво място, само че в същото време била надалеч от жилищни здания, детски градини и учебни заведения. Очаква се ремонтът да завърши до 16 декември, а преместването в новата постройка - до 25 декември.
Преместването на програмата се наложи откакто Столична община си взе постройката на ул. " Пиротска " 117, която дълги годишни отдаваше на Министерство на здравеопазването за потребностите на Центъра по наркомании и метадоновата стратегия. Там също програмата не беше мечтана от живеещите наоколо, които правеха подписки за преместването ѝ.

Жителите на “Младост “ се подвигнаха на митинг, защото се притесняваха за сигурността на децата им, оплакваха се и от зачестили набези над коли и изби.

Тази стратегия е първата в България и се извършва от 1995 година, напомни министър Ананиев.

Тя се ползва като единствената опция за лекуване на взаимозависимост към хероин и по нея до момента са лекувани над 900 подвластни. В момента в програмата са включени 194 пациенти. Хероиновата взаимозависимост е заболяване и то би трябвало да се третира и лекува при същите условия, при които се лекуват и останалите заболели хора, добави още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР