Министерството на вътрешните работи съобщи резултатите от проверките на свои

...
Министерството на вътрешните работи съобщи резултатите от проверките на свои
Коментари Харесай

Уволнения на полицаи заради тежките катастрофи на Околовръстното и бул.„Черни връх“

Министерството на вътрешните работи заяви резултатите от инспекциите на свои чиновници по отношение на две тежки произшествия, случили се в София – едната от 25 септември м.г. на Околовръстен път, при който почина един човек, а другата от 5 юли м.г. на бул. „ Черни връх ”, при която починаха две млади дами, оповестиха от ведомството.

За първия случай, поради тежки нарушавания на служебната дисциплинираност, са уволнени двама служители на реда.

Любка Гечева, позната и като Буба, и Георги Малински са били уволнени след обвиняванията, че те са ескортирали Димитър Любенов, който на 25 септември м.г. на Околовръстния път в София кара пийнал и дрогиран и аргументи гибелта на франски жител.

Малински е измамен и под отговорност за взимане на рушвет от 200 лв.. И той, и Гечева, са упрекнати и за това, че не са оказали помощ на потърпевшите. В известието на Министерство на вътрешните работи не се оповестяват имена. Двамата са посочени като " пълководец на поделение и старши служител на реда в група „ Охрана на публичния ред “ на бранш „ Охранителна полиция “ към Шесто районно управление (на МВР) ".

Във връзка с злополуката на бул. „ Черни връх “, за която обвиняем е Георги Семерджиев, са осъдени с уволняване двама чиновници на 4-о районно ръководство – пълководец на поделение и служител на реда от бранш „ Охранителна полиция “.

По-рано беше освободена от служба и полицайката от първо районно ръководство Симона Радева, която беше разпитана по време на делото дали е пособия на Семерджиев. Единият уволнен е нейният приятел- Мирослав Якимов, който е измежду първите, оказали се на мястото на злополуката. По думите на вътрешния министър е потвърдено, че униформеният от Четвърто РПУ е позволил нарушаване по отношение на злополуката и последващата му работа по следствие на случая.

За нарушавания на служебната дисциплинираност на други 38 служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи са наложени дисциплинарни санкции. Те са от разнообразни браншове на отдел „ Пътна полиция “, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР