Министерството на вътрешните работи разпространи видео от снощното пристигане, задържане

...
Министерството на вътрешните работи разпространи видео от снощното пристигане, задържане
Коментари Харесай

Рангел Бизюрев беше върнат в България. МВР разпространи видео от летището той е – окован и с охрана

Министерството на вътрешните работи популяризира видео от снощното идване, задържане и конвоиране на Рангел Бизюрев - обвиненият за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, който беше върнат в България от Дания.

 

 

След месеци укриване от правораздаването обвиненият за убийството в Цалапица беше върнат в България. Съпровождан от чиновници на Главна дирекция " Охрана " от правосъдното министерство, Рангел Бизюрев кацна на летище София нощес с полет през Мюнхен. 

 

 

Той беше търсен с европейска заповед за арест и арестуван в Дания през ноември 2023 година. 

 

 

 

От видеото е видно, че при идването му на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Аерогара София ", на граничния пункт е открита неговата идентичност и е осъществена информация в автоматизираните осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи.

 

30-годишният българин беше предаден на българските управляващи от Кралство Дания в осъществяване на Европейска заповед за арест, след месеци бягство от родното правораздаване.

 

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че след покачване на обвиняването мъжът бе разгласен посредством Дирекция " Международно оперативно съдействие " – Министерство на вътрешните работи за търсене в Шенгенската осведомителна система и на 29 ноември м.г. бе открит и арестуван на територията на Дания.

 

Предаването му на България е осъществено след решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

 

Днес обвиненият ще бъде конвоиран до следствения арест в Пловдив, като следва прокуратурата да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение непрекъснато " задържане под стража ".

 

Бизюрев ще би трябвало да даде подробни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Очаква се да бъде разпитан и като очевидец по делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са упрекнати в укривателство. 

 

В профила си във Фейсбук вътрешният министър Калин Стоянов разгласи, че е разговарял с майката на убития Димитър Малинов. Стоянов я е уведомил за направеното от Министерство на вътрешните работи по случая.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР