Министерството на вътрешните работи не е търсило активно Братя Галеви“.

...
Министерството на вътрешните работи не е търсило активно Братя Галеви“.
Коментари Харесай

МВР не е търсило „Братя Галеви“, не е проверило телефоните им, нито сметките им...

Министерството на вътрешните работи не е търсило интензивно „ Братя Галеви “. Това се схваща от писмен отговор на новия вътрешен министър Калин Стоянов до депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Бившият министър на електронното ръководство Божанов преди 10 дни попита Министерство на вътрешните работи:

" Имало ли е позволение от съда за потребление на трафични данни за определяне на местонахождение и включвал ли е устройство със сим-карта на свое име на твриторията на страната? Има ли регистрирани контракти на адреса му след началото на издирването (напр. за интернет)? Има ли битови сметки на този адрес и полицията следила ли е за такива?

Тук не става въпрос за едно съответно търсене, а за способносттта и желанието на Министерство на вътрешните работи да си прави работата.

В отговора на Министерство на вътрешните работи се показва, че това е било невероятно до 2021 година, само че с измененията в Закона за електронните известия от 9 март 2021 година това се е трансформирало. Въпреки това обаче вътрешното министерство не е направило опит да намери Ангел Христов с тази опция, поради което не е било и открито дали той се намира в страната.

От министерството не дават отговор на въпроса дали има регистрирани контракти,или битови сметки на адреса на Христов, защото Божанов не е показал прецизен адрес.

Припомняме, че Братя Галеви бяха оповестени за интернационално търсене само че 16 май 2012 година Те изчезнаха, откакто бяха наказани за образуване и управление на незаконна група за рекет и изнудвания. На 3 юни пристигна и шокиращата вест,че Ангел Христов е умрял в дома си в Ресилово. И досега няма отговор на въпроса по какъв начин се е случило това, по какъв начин Христов се озовал в дома си. Погребението на Ангел Христов бе потготвяно скрито, само че откакто черната новина за гибелта му се разчу от полицията осуетиха желанието и погребението се състоя дни по-късно, до момента в който Министерство на вътрешните работи откри неговата еднаквост и направи дейности,свързани с следствието към появяването му.

П.Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР