Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщи във вторник, че

...
Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщи във вторник, че
Коментари Харесай

Трима убити и 22 ранени при удар на Русия по Краматорск

Министерството на вътрешните работи на Украйна заяви във вторник, че минимум трима души са починали , а 22-ма са били ранени при съветски ракетен удар по източния украински град Краматорск.

Това заяви АП.

При ударите са нанесени съществени вреди на ресторант и търговски регион в центъра на града. Твърди се, че още хора са затрупани под отломките, като сега се организират избавителни интервенции . Службите за сигурност подкрепят службите за незабавна помощ на място и улесняват евакуацията на потърпевшите, удостовери министерството.

Местните управляващи също по този начин подчертаха, че ракетата е попаднала в регион, гъсто обитаем с цивилни жители.
 Жертви и ранени при съветска офанзива с касетъчни бомби против Краматорск
Жертви и ранени при съветска офанзива с касетъчни бомби против Краматорск

Двама души са починали, а десетима са потърпевши

" Само преди половин час две ракети удариха град Краматорск . Това е центърът на града. Това бяха публични места за хранене, препълнени с цивилни жители ", акцентира регионалният шеф Павло Кириленко.

Ръководителят на Донецката регионална военна администрация Павло Кириленко съобщи, че окупаторите са обстрелвали Краматорск в 19:30 ч. " Сред ранените има едно дете и трима чужденци ", сподели той.

" По предварителна информация под руините на пицарията към момента има хора - избавителната интервенция продължава. Спасителите са разположили действен щаб на мястото на случая, работи и полицията. На ранените се оказва нужната здравна помощ ", заяви той.

От националната полиция осведомят, че една ракета е попаднала в кафене в центъра на Краматорск, където е имало клиенти. Сградата се е срутила и отломките се разчистват . Втората ракета е поразила частен бранш в село Беленкое. По предварителни данни жителите са ударени с две ракети С-300.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР