Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония предприема действия

...
Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония предприема действия
Коментари Харесай

Скопие се ангажира да санкционира езика на омраза към България

Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония подхваща дейности за попречване и санкциониране на езика на омразата, иницииран от сегашните връзки с България, съобщи министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски, представен от уеб страницата 360 градуса.

"Проследяваме ги, подхванати са избрани следствени дейности против избрани фейсбук групи и други обществени мрежи. И освен във връзка със (сегашната) обстановка, а и като цяло, тъй като казусът с езика на омразата е сериозен, основава неприятелство и в други страни, въпреки в този интервал да е по-изразен ", сподели министърът в отговор на журналистически въпрос подхванало ли е Министерство на вътрешните работи дейности по отношение на езика на омразата, който участва изключително в обществените мрежи.

Той добави, че ежедневно Министерство на вътрешните работи си сътрудничи и с българските сътрудници за такива случаи, освен за за езика на омразата, а и за транснационалната престъпност, миграцията и освен с България, а и с другите прилежащи страни в района и в Европейски Съюз.

В Министерство на външните работи през вчерашния ден бе поканен на диалог краткотрайно ръководещият посолството на Република Северна Македония Владимир Кръстевски, заяви Министерство на външните работи. На срещата българската страна е декларирала, че прави оценка бързите дейности на управляващите в Скопие по случая със запалването на българското знаме и деянията на език на омразата в обществените медии против членове на българското държавно управление.

Обърнато е било внимание, че чакаме реакция и във връзка с популяризираните във Facebook данни на хора с българско поданство, живеещи в Северна Македония, и апелите за разпра с тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР