Министерството на вътрешните работи на Камбоджа обяви стартирането на нова

...
Министерството на вътрешните работи на Камбоджа обяви стартирането на нова
Коментари Харесай

Екзотична държава предлага евтино гражданство

Министерството на вътрешните работи на Камбоджа разгласи стартирането на нова стратегия за позволение за престояване за вложения Cambodia My Second Home (бел. ред „ Камбоджа е моят втори дом “). За да участвате в програмата, която планува подновяема виза с годност от 10 години, би трябвало да инвестирате 100 000 USD. Програмата ще бъде ръководена от новосформираната Khmer Home Charity Association (KHCA) и разпространявана от основаната в Хонконг GC Property.

Недвижимите парцели ще бъдат измежду допустимите активи за вложение. Програмата е ориентирана към експат експерти и пенсионери, само че молбата на всеки, който направи нужната инвестиция, ще бъде прегледан. Въпреки че KHCA даде малко по малко управление за онлайн кандидатстване на уеб страницата, тя не е разгласила обстоен лист с капиталови условия. „ Ние ще разгледаме всяко заявление всъщност и няма да вършим дълги описи “, споделя представител на компанията пред Pattaya Mail.

Програмата ще се конкурира с сходни на нея в Югоизточна Азия, като Thai Elite Visa, филипинската SIRV и не на последно място малайзийската стратегия My 2nd Home, която явно е въодушевила името на камбоджанската стратегия.

Програмата ще има най-малко едно доста преимущество пред своите съперници в района: ясно дефиниран път към поданство. Докато визата е годна за 10 години, тези, които запазят инвестицията си за 5 години, ще дават отговор на изискванията за натурализация в Камбоджа. Трябва да се означи, че Камбоджа към този момент има стратегия за непосредствено поданство посредством инвестиция, която изисква подаяние от 245 000 USD или инвестиция от 305 000 USD в утвърдени планове.

Срокът за разглеждане на заявката ще бъде единствено от 7 до 14 дни, като не е належащо персонално наличие. За разлика от други стратегии в района, тази в Камбоджа не изисква приходи от чужбина или здравна застраховка. Всъщност публичното здравно обезпечаване е част от пакета, в това число близки членове на фамилията. Все още не е ясно дали ще бъдат начислени някакви държавни или агенционни такси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР