Министерството на вътрешните работи на Германия одобри исканията на 196

...
Министерството на вътрешните работи на Германия одобри исканията на 196
Коментари Харесай

МВнР на Германия даде политическо убежище на 196 турски граждани

Министерството на вътрешните работи на Германия утвърди настояванията на 196 турски жители с дипломатически паспорти и те получават леговище, макар настояването на Анкара да бъдат екстрадирани, съобщи БГНЕС.
След несполучливия опит за прелом в Турция от 15 юли 2016 година до септември т.г. заявки за леговище подадоха 249 турци с дипломатически статут, включително са и висши офицери, 80% от документите са утвърдени. В известието на министерството се прецизира, че през юни броят на искащите леговище в Германия турски жители е бил 433 души, през юли те към този момент са 620, а през септември доближават 962 души.
Депутатката от Лявата партия Севим Даделен /от турски генезис, родена в Дуисбург/ прикани Берлин да промени политиката си по отношение на Анкара и дефинира възходящия брой на търсещите леговище като детонация. Недопустимо е НАТО да продължава съдействието в областта на сигурността с тази съюзническа страна, която кандидатства и за участие в Европейски Съюз, все едно нищо не се е случило, изключително когато 196 души с дипломатически статут получават правото да живеят в Германия, съобщи тя.
След неуспеха на опита за прелом от Турция в Германия дойдоха голям брой турски жители, които желаят леговище, само че това провокира напрежение сред двете страни. След като исковете на висши турски военни бяха задоволени и те заживяха в страната, турското държавно управление забрани достъпа на немска парламентарна делегация до базата на НАТО в Инджирлик, а Берлин взе решение да изтегли частите си оттова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР