Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за доставка

...
Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за доставка
Коментари Харесай

Оборудват с 300 камери граничните полицаи

Министерството на вътрешните работи е оповестило социална поръчка за доставка на 300 камери за носене на униформата на гранично-полицейски чиновници. Поръчката включва и докинг - станции, програмен продукт за експортиране, предпазване и обзор на записаните от камерите данни с нужния брой лицензи, образование и гаранционна поддръжка.
Прогнозната сума е 390 768 лева без Данък добавена стойност, а средствата са по план „ Подкрепа за справяне с миграционния напън по българските външни държавни граници”.
Камерите би трябвало да са с висока резолюция и микрофони.Възможностите им за запис би трябвало да са най-малко 12 часа.
Камерите пазят всички по веригата, сподели вътрешният министър Валентин Радев и уточни, че ще се следи какво вършат чиновниците и дали то е непозволено.
С боди камерите ние първо ще знаем чиновниците ни какво вършат, тъй като и там - има интервенции, непрекъснато ги следим какво вършат и има хора, които са хванати в крачка за нещо, което вършат и е неправилно. Това е една стъпка в посока да ги дисциплинираме, сподели министър Валентин Радев.
70 камери ще бъдат дадени на граничните служители на реда в Елхово, а 65 ще са летищата. Най-много ще са на софийската аерогара - 30, Варна и Бургас по 15, а в за Пловдив са очакван 5 камери.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР