Министерството на вътрешната сигурност на САЩ смята, че китайските власти

...
Министерството на вътрешната сигурност на САЩ смята, че китайските власти
Коментари Харесай

Китай е скрил данни за вируса, за да увеличи запасите си от предпазни средства, твърди американски доклад

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати счита, че китайските управляващи са скрили част от данните за разпространяването на новия ковид, с цел да съумеят да основат ресурси от медицински такъми, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на оповестен през вчерашния ден отчет на ведомството.

Журналистите от Асошиейтед прес са се срещнали с документа, който е с дата 1 май. В него се показва, че при започване на януари китайското управление съзнателно е скрило сведения за това каква заплаха съставлява вирусът, предава Българска телеграфна агенция. В това време китайските управляващи без публично съобщение са понижили размерите на продажба на разнообразни медицински принадлежности и са засилили закупуването им. В частност става дума за маски и други средства за персонално предотвратяване.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати счита, че китайското управление не е предоставило навреме на Световната здравна организация информация за това доколко е инфектиран коронавирусът, с цел да успее да натрупа в Китай задоволителни размери медицински такъми, нужни за попречване на разпространяването на инфекцията.

Докладът не е конфиденциален, само че е предопределен единствено за вътрешно прилагане, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР