Министерството на външните работи проверява отмяната накултурната програма за 3

...
Министерството на външните работи проверява отмяната накултурната програма за 3
Коментари Харесай

Външно иска обяснения за отменена програма за 3 март в Одрин

Министерството на външните работи ревизира анулацията накултурната стратегия за 3 март от консулството ни в Одрин. Това се споделя в известие, оповестено в уеб страницата на Министерство на външните работи.

Проверката се прави по отношение на медийни изявления по отношение на отбелязването на Националния празник в Одрин.

От Министерството декларират, че не са съгласували речта на генералния консул Васил Вълчев и анулацията на присъединяване на танцовия състав.

В посолството ни в Анкара беше извършен банкет на 1 март с посланичество на най-високо равнище от приемащата страна, отпред с вицепремиера Фикри Ъшък. В Генералното консулство в Истанбул на 2 март близо 600 души почетоха тържествата по случай националния ни празник, които приключиха с огромно хоро, напомнят от Министерство на външните работи.

Изискано е пояснение от генералния консул Васил Вълчев.

" В памет на починалите на 1 март турски бойци в интервенция " Маслинова клонка ", на 3 и 4 март в Република Турция са били анулирани всички културни прояви, а в джамиите са отслужени заупокойни литургии, по тази причина според дипломатическия протокол взех решение да прикани за минута безмълвие и да анулира културната стратегия. По отношение на боевете на Шипка приканих само за удостояване на паметта на починалите наши сънародници. ", е декларирал той.

Всички условия ще бъдат изяснени в идващите дни в тясна връзка с Вълчев, твърдят от Външно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР