Община Хасково с два нови проекта, които ще намалят рисковете

...
Община Хасково с два нови проекта, които ще намалят рисковете
Коментари Харесай

Община Хасково с два нови проекта, които ще намалят рисковете от по-нататъшно замърсяване на околната среда

Община Хасково с два нови плана, които ще понижат рисковете от по-нататъшно замърсяване на околната среда и попречване на неподходящото влияние върху човешкото здраве.
 
Одобрени са нови два плана на Община Хасково по процедура " Рекултивация на районни депа / кафези на районни депа за битови боклуци " по Програма " Околна среда " 2021 – 2027
" Техническа рекултивация на клетка 1 (стара) в Регионален център за отнасяне на неопасни боклуци в ПИ 000521, землището на с. Гарваново, Община Хасково " -  на стойност 3 661 357,91 лева " Техническа рекултивация на Клетка 1 (нова) от Регионален център за отнасяне на неопасни боклуци в землището на с. Гарваново, Община Хасково " - на стойност 1 201 272,00 лв     
Капацитетът на двете кафези е привършен. Има издадени заповеди за преустановяване на активността по депониране на неопасни боклуци.
 
За рекултивацията на двете кафези на депото в Гарваново има създадени и утвърдени работни планове в сходство с условията за рекултивация на съществуващи общински депа за неопасни (битови) боклуци, както и всички влезнали в действие нормативни документи за рекултивация на депа за боклуци, които не дават отговор на актуалните нормативни условия.
 
Клетките ще бъдат закрити и ще бъде осъществена техническа и биологична рекултивация, според проекта за привеждане в сходство с нормативната уредба.
 
Дейностите по биологична рекултивация на двете кафези ще бъдат финансирани със средства от насъбраните по член 60 от ЗУО отчисления и със средства на община Хасково.
 
С осъществяването на плана се цели понижаване на риска от по-нататъшно замърсяване на околната среда и попречване на рисковете за човешкото здраве.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР