Министерството на външните работи потвърждава успешната евакуация от Афганистан на

...
Министерството на външните работи потвърждава успешната евакуация от Афганистан на
Коментари Харесай

Евакуираха от Кабул местния служител на българското посолство​

Министерството на външните работи удостоверява сполучливата евакуация от Афганистан на дългогодишния локален чиновник – административен секретар, на посолството на Република България в Кабул Амруддин Хакшенас и неговото 15-членно семейство.

Той е първият афганистански жител, за чието евакуиране страната ни оказа помощ по линия на признатото на 26 август 2021 година решение на Министерския съвет за приемане на общо до 70 афганистански жители и техните фамилии, работили към посолството ни или били в служебни връзки с Европейския съюз, НАТО или със структурите на Европейски Съюз и НАТО в Афганистан.

Амруддин Хакшенас е назначен в дипломатическата ни задача в Кабул през 1981 година. Благодарение на неговите старания парцелът на българската страна в Кабул е опазен по време на сериозни моменти от развиването на Афганистан през последните 30 години. По тази причина през 2003 година той е награден и с най-високото отличие на Министерство на външните работи за задгранични жители " Златна лаврова клонка ".

Изтеглянето на Амруддин Хакшенас и фамилията му бе проведено от Ситуационния център на Министерство на външните работи, като в него участваха редица структурни звена в Министерство на външните работи и дипломатически представителства на България в чужбина, в това число посолството ни в Пакистан и задграничните ни представителства в Брюксел, както и интернационалните сътрудници и съдружници на България.

Министерството на външните работи показва своите най-искрени благодарности към тях за оказаното подпомагане и проявената взаимност.

Министерство на външните работи продължава да поддържа Амруддин Хакшенас в България в границите на компетенциите си и благодари на останалите български институции, които сега оказват помощ на него и фамилията му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР