Министерството на външните работи на Узбекистан съобщи, че границата с

...
Министерството на външните работи на Узбекистан съобщи, че границата с
Коментари Харесай

Узбекистан изцяло затвори границата с Афганистан

Министерството на външните работи на Узбекистан заяви, че границата с Афганистан е изцяло затворена и не може да се минава през контролно-пропусквателен пункт „ Термез “.

„ С цел застраховане на сигурността, сега узбекско-афганистанската граница е изцяло затворена и не се прави наземно прекосяване през контролно-пропусквателен пункт " Термез " “, се споделя в известие на външнополитическото ведомство, като се прецизира, че не се възнамерява отваряне на пункта в близко време.
 Изтеглянето на американците от Афганистан засилва терористите в Кашмир Изтеглянето на американците от Афганистан засилва терористите в Кашмир
От началото на интервенцията по извеждането на американските войски от Афганистан терористите в индийския щат Джаму и Кашмир са се активиз...

Външно министерство напомня, през последните 12 дни Узбекистан е оказал помощ на редица страни при осъществяването на на техните от Афганистан, които са пристигнали и са напуснали Узбекистан извънредно по въздух. " Министерството на външните работи още веднъж декларира, че Република Узбекистан не приема афганистански бежанци на своя територия, дава помощ при пренос, който планува строго стеснен престой в страната. Подчертаваме още веднъж, че узбекската страна е твърдо ангажирана да поддържа обичайно другарски и добросъседските връзки с Афганистан и правилата за невмешателство във вътрешните работи на прилежаща страна “, заключиха от министерството. 

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР