Министерството на външните работи на Украйна е изпратило ноти до

...
Министерството на външните работи на Украйна е изпратило ноти до
Коментари Харесай

Киев към ЕС и Полша: Ограниченията за вноса на зърно са недопустими

Министерството на външните работи на Украйна е изпратило ноти до полското посолство и представителството на Европейски Съюз в Киев, изразявайки розочарование от обстановката и заявявайки, че рестриктивните мерки върху износа на зърно през Европейския търговски блок са " изрично неприемливи ", предават от организация " Ройтерс ". 

Принципно съглашение беше реализирано сред Европейската комисия и пет страни в Източна и Централна Европа, измежду които и България. Според него въведената едностранна възбрана за импорт на аграрни артикули от Украйна би трябвало да се забрани. До 5 юни на процедура се вкарва общоевропейска възбрана за импорт на 4 култури - пшеница, рапица, слънчоглед и царевица.    

" Има цялостни законови учредения за незабавното обновяване на износа на украински селскостопански артикули за Полша, Румъния, Унгария, Словакия и България, както и за продължение на безпрепятствения експорт към други държави-членки на Европейски Съюз “, се споделя в изказване на външното министерство на Киев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР