Министерството на външните работи на Северна Корея осъди решението за

...
Министерството на външните работи на Северна Корея осъди решението за
Коментари Харесай

Северна Корея осъди решението за свикване на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради последното ѝ ракетно изпитание

Министерството на външните работи на Северна Корея осъди решението за привикване на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради последното ѝ ракетно тестване, съобщи Асошиейтед прес.

В края на предходната седмица Пхенян разгласи публично, че е провел тестване на нова хиперзвукова ракета на твърдо гориво със междинен обхват, написа Българска телеграфна агенция. В изказване на севернокорейското дипломатическо ведомство, публикувано през днешния ден, се споделя, че тестовото изстрелване на въпросната ракета на 14 януари е част от постоянните действия на Северна Корея за възстановяване на отбранителните ѝ качества и че тестването не съставлява опасност за съседите ѝ.

Южна Корея в четвъртък прикани Съвета за сигурност " да наруши мълчанието " във връзка на ескалиращите ракетни тествания и закани от страна на Северна Корея. Русия и Китай, които са непрекъснати членове на Съвета, блокираха водените от Съединени американски щати старания за усилване на глобите против Пхенян по отношение на тестванията на нови оръжия, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР