Министерството на външните работи на Руската федерация е препоръчало на

...
Министерството на външните работи на Руската федерация е препоръчало на
Коментари Харесай

Русия е препоръчала на дипломатите си в чужбина да не излизат сами навън

Министерството на външните работи на Руската федерация е предложило на своите дипломати в непознати страни да не излизат сами на открито.

" Дипломатите живеят и работят в сложни условия. Има, както знаете, и офанзиви, в действителност терористични актове против нашите институции и против тяхната физическа сигурност... Сега не им предлагаме да излизат сами в града ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал " Русия 24 ".

" Но най-много сме загрижени за ситуацията на нашите сънародници, нашите жители или просто руснаци, които живеят в чужбина. Те са подложени на постоянни физически офанзиви ", акцентира Лавров.

" Знам, че това се разисква в западните столици и на срещите на западните посолства тук. Разказват ни, че на срещите на посланиците на Европейски Съюз в Москва се показва сериозна угриженост за това което се случва с деянията на русофобия в Европа и, че това е неверно. Това това скапва имиджа на Европейския съюз. Но, бих споделил, че не го скапва, а в допълнение го прави подобен, какъвто е “, означи външният министър на РФ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР