Министерството на външните работи на Русия води съдържателна подготовка за

...
Министерството на външните работи на Русия води съдържателна подготовка за
Коментари Харесай

Москва вече подготвя срещата между Путин и Тръмп

Министерството на външните работи на Русия води съдържателна подготовка за среща сред водачите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп, само че къде и по кое време ще се организира тя, към този момент не се знае. Това съобщи в петък заместник-министърът на външните работи на страната Сергей Рябков, представен от информационните организации предава " Фокус ".

„ В момента се работи за определянето на съответния вид за подобен контакт. Засега, към днешна дата, няма изясненост къде и по кое време може да се състои той “, означи високопоставеният посланик. „ Но ние, по линия на Министерство на външните работи, водим подготовка за съдържателно осъществяване на такава среща “.

Рябков изрази мнение, че потребността от такава среща е доста висока. „ Изхождаме от това, че потребността от подобен контакт от позиция на пускане на процеса на нормализация и възстановяване на връзките сред нашите страни е доста висока “, акцентира той.

„ Както разбираме, американската страна също осъзнава мащаба на проблемите, които са се натрупали в връзките и си дават сметка, че тези проблеми би трябвало да бъдат решени “. Заместник-министърът обърна внимание, че „ тематиката за осъществяване на среща на най-високо равнище циркулира от доста време “.

„ Знаем какъв брой внимание отделят на тази тематика медиите и обществено-политическите кръгове и в Русия, и в чужбина “, добави Рябков. По-рано вестник The Wall Street Journal, базирайки се на неназовано европейско длъжностно лице, заяви, че Путин разглеж
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР