Министерството на външните работи на Република Северна Македония апелира за

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония апелира за
Коментари Харесай

Скопие към българските политици: Дайте ни възможност да изясним случая с Бекир Кадриески

Министерството на външните работи на Република Северна Македония моли за умереност по отношение на предварителни изводи до разяснение на случая с упражненото принуждение над съпредседателя на Сдружението на българите в град Струга Бекир Кадриески.

Снощи е извършен диалог с лицето, за което има подозрения, че е нападател - А. Н. от Велеща, за което е известен прокурор, осведоми Българска национална телевизия.

" Случаят не трябва да хвърля сянка върху институционалниту старания за отбрана правата и ползите на по-малките общности в страната, в това число и напъните за конституционни промени за регистриране на българите в нея. Призовава политическите партии и субекти в България да дадат опция на институциите в РСМ да изяснят случая ", показват от външното министерство в Скопие.

Днес министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски заяви, че нападателят на Бекир Кадриески е открит и арестуван.

" Предприети бяха бързи и ефикасни дейности, взети са показания от очевидци, казусът е обяснен ", сподели министърът в отговор на журналистически въпрос. " Прокуратурата е осведомена и след събирането на всички доказателствени материали ще бъдат импортирани наказателни искове ", добави той.

Председателят на сдружението на българите „ Шемето " в Струга Бекир Кадриески е бил обиждан и физически атакуван през вчерашния ден към обяд. Посолството на България в Република Северна Македония и генералното консулство в Битоля следят случая, а консулът от Битоля отиде на място в Струга.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР