Министерството на външните работи (МВнР) вече е започнало работата по

...
Министерството на външните работи (МВнР) вече е започнало работата по
Коментари Харесай

МВнР е започнало подготовката за вота зад граница, очакват се около 800 секции в чужбина

Министерството на външните работи (МВнР) към този момент е почнало работата по подготовката за предварителния избор на 2 октомври зад граница . Това сподели Иван Кондов, непрекъснат секретар на Министерство на външните работи, по време на конференция във ведомството. На нея участва и служебният министър на външните работи Николай Милков, както и неговите заместници Велислава Петрова и Костадин Коджабашев. 

Към ведомството има основана и работна група „ Избори “, означи Кондов. По думите му към 8 август има получени единодушия от четири страни, измежду които са Испания и Република Южна Африка, за провеждането на избори на тяхната територия. Очакванията на Министерство на външните работи са за към 800 секции в над 65 страни . Той сподели, че се чакат решенията на ЦИК по отношение на отварянето на автоматизирани секции, като упованията са те да бъдат към 730.   

Кондов подсети, че в план-сметката, призната от Министерски съвет предходната седмица, се плануват към 7 635 000 лева за провеждането на изборите зад граница. 

Той означи, че от ведомството още веднъж ще разчитат на жителите за организацията на изборния развой. 

Министерство на външните работи е в развой на анализиране на разнообразни други условия , които биха имали въздействие върху процесите по подготовката на изборите, като национални и религиозни празници – като националния празник на Кипър и Октобърфест в Мюнхен, изясни непрекъснатият секретар на Министерство на външните работи. 

Попитан по отношение на организирането на изборния развой, след експулсирането на 14 български дипломати от Русия , служебният външен министър Николай Милков съобщи: " В състава, с който разполагаме в двете дипломатически представителства, ние можем да организираме изборите. Проблемът би бил с консулското обслужване ".  

Милков разяснява също, че една по-голяма умереност няма да навреди никога. По-добре е дипломацията да се върне към корените си, без да се вършат огромни и гръмки изявления, които могат да повлияят върху изборния развой, сподели той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР