Министерството на външните работи /МВнР/ в координация с посолствата на

...
Министерството на външните работи /МВнР/ в координация с посолствата на
Коментари Харесай

Осигурено е завръщането на още 14 българи от Израел

Министерството на външните работи /МВнР/ в съгласуваност с посолствата на Гърция и на Северна Македония е осигурило прибирането на още 14 българи . Това оповестиха от пресцентъра на ведомството, припомняйки, че откакто в неделя провежда прибирането на 92 българи с първия полет и 76 с втория, Министерство на външните работи посредством българското посолство в Тел Авив и Дирекция „ Ситуационен център “ е съумяло да обезпечи още 57 места за български жители в полет на частна самолетна компания на 11 октомври.

Сред сполучливо изведените от страната са били 29 туристи , фамилии с дребни деца и жители, намиращи се в изключително рискови зони , филантропични случаи.

Вчера благодарение на посолството на Република Гърция в Израел са били прибрани още 11 българи . Днес е било проведено прибирането на още трима българи посредством посолството на Северна Македония в Израел.

Министерство на външните работи осведоми искащите да изоставен територията на Израел българи и членове на техните фамилии (съпруг/съпруга и деца до 18 г.), че след 20:00 часа през днешния ден ще бъде изпълнен под наем полет Тел-Авив – София . Цената на билета е 200 евро , с включен един брой чекиран багаж, до 23 кг . Желаещите да закупят самолетни билети българи, следва да заявят това на имейл: [email protected] , за приемане на спомагателни инструкции. В имейла следва да бъдат изпратени трите имена на всички пътуващи на латиница, ЕГН и копие на чуждестранен паспорт .

В Посолството на България в Тел Авив действат два телефона за незабавна връзка , с които жителите могат да се свързват непрекъснато, а точно:

  • + 972 54 764 0089;
  • + 972 54 595 4379.

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected] , както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected] и на телефони:

  • +359 2 948 24 04;
  • +359 2 971 38 56.
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР