Министерството на външните работи /МВнР/ публикува адресите на избирателните секции

...
Министерството на външните работи /МВнР/ публикува адресите на избирателните секции
Коментари Харесай

Къде и в колко секции ще гласуват българите в чужбина

Министерството на външните работи /МВнР/ разгласява адресите на изборните секции и изборните описи за гласоподаване отвън страната за парламентарните избори на 2 април 2023 година на уеб страницата си.

Избирателните описи са налични и през интернет страниците на дипломатическите и консулските представителства на България в съответната страна. На изборите през април зад граница ще се гласоподава в 737 секции в 61 страни .

Припомняме ви, че по време на брифинг основният секретар на Министерство на външните работи Калин Анастасов уточни, че до преди две години процесът по подготовката и организацията на изборите в чужбина е бил с естествена цикличност с размер сред 150-400 секции .

„ В интервала от 2021 години сме на прага да проведем избори за пети път с 3 разнообразни редакции на Изборния кодекс, касаещи изборите зад граница. За последните две години министерството и задграничните ни задачи натрупаха опит и сътвориха потенциал, с който да се проведат сполучливо избори със 700 секции, ситуирани на съвсем всички континенти “, съобщи Анастасов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР