Министерството на външните работи/МВнР/ докладва, че общият брой машини за

...
Министерството на външните работи/МВнР/ докладва, че общият брой машини за
Коментари Харесай

Рекорд: 539 машини за вота в чужбина, половината са изпратени

Министерството на външните работи/МВнР/ рапортува, че общият брой машини за вота на 2 октомври в чужбина е невиждан - 539. Голяма част от тях пътуват, в това число и за Турция. 

Калин Анастасов, заместник-председател на групата " Избори " посочи, че в 301 места зад граница ще се гласоподава с машини, в 238 ще има по две, 63 ще са с една машина. 

Най-големият брой машини - 220, са в Турция, като в 112 секции ще има машинно гласоподаване. В Англия в 51 секции ще се гласоподава със 71 машини, а в Германия - в 45 секции ще има 81 машини. Външно министерство подсигурява самостоятелен избирателен развой в Турция, а обучаването на членовете на СИК в прилежащата страна стартира в понеделник.

За Съединени американски щати и Англия са получени изборните бюлетини във всички 775 секции.

Понеделник ЦИК ще организира образование на 400 индивида, командировани за изборите. На уеб страницата на Комисията са оповестени всички адреси, само че защото от време на време се постанова смяна, Министерство на външните работи прикани сънародниците в чужбина да си ревизират адресите на уеб страницата на ведомството. С три свои решения ЦИК е назначила и огромна част от членовете на СИК. Остават контактите от партиите.

От Министерство на външните работи споделиха още, че са изпратили кръщелен купол за потребностите на храма " Св. Климент Охридски " в Брюксел с благопожелание за прилагане и положително.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР