Министерството на външните работи към момента е получило съгласие от

...
Министерството на външните работи към момента е получило съгласие от
Коментари Харесай

57 държави дадоха съгласие за провеждане на изборите на тяхна територия

Министерството на външните работи все още е получило единодушие от 57 страни за осъществяване на избори за Народно заседание на 4 април на тяхна територия, осведомят от ведомството.
Основното условие, което страните слагат, е те да бъдат извършени при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Във връзка със характерните условия в обстановката на пандемия част от страните дават единодушие вотът да се организира единствено на територията на задграничните ни представителства, други позволяват да се гласоподава и отвън тях, само че след получено в допълнение единодушие за всяко съответно предложение за откриване на секция.
Към момента сме получили единодушие за осъществяване на изборите от: Австралия, Австрия, Азербайджан, Туркменистан, Алжир, Армения, Беларус, Белгия, Люксембург, Бразилия, Грузия, Дания, Израел, Испания, Андора, Сан Марино, Йордания, Казахстан, Китай, Косово, Куба, Ямайка, Република Северна Македония, Мароко, Молдова, Нидерландия, Обединени арабски емирства, Португалия, Румъния, Русия, Словения, Турция, Узбекистан, Украйна, Унгария, Финландия, Черна гора, Чехия, Швейцария, Швеция, Намибия, Япония, Хърватия, Латвия, Ливан, Съединени американски щати, Албания, Полша, Кувейт, Норвегия, Индия, Литва, Нова Зеландия, Кипър, Виетнам, Коста Рика, Непал.
Във връзка с ограниченията в някои страни, в които е лимитирано пътуването в страната, Министерство на външните работи ще изиска гласуването там да бъде прието за уважителна причина, с цел да могат българските гласоподаватели да стигнат до изборните секции, се показва в информацията. Дипломатическото ведомство ще направи всичко допустимо да обезпечи присъединяване на членове на СИК от България според от изискванията на приемащата страна за карантина. Навсякъде, където се постанова командироване на чиновници, ще им бъдат направени PCR проби и по опция имунизация на непринуден принцип.
Актуална информация за изборите зад граница може да бъде открита на уеб страницата на Министерство на външните работи, в секцията "Избори " (https://www.mfa.bg/bg/izbori-2021), както и на уеб страниците на българските задгранични представителства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР