Министерството на външните работи информира, че не е предоставяло разрешение

...
Министерството на външните работи информира, че не е предоставяло разрешение
Коментари Харесай

МВнР не е разрешавало честване на Деня на съветската армия в София

Министерството на външните работи осведоми, че не е предоставяло позволение за образуване на честване, проведено от посолството на Руската федерация в София.

Съгласно наредбите на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, Министерство на външните работи следва да бъде известено по открития ред от страна на дипломатическите задачи, упълномощени в България за мероприятие, което съответната дипломатическа задача има намерение да провежда за информиране на способените български органи за предприемане на съответните ограничения за сигурност.

Даването на позволения или отводи за провеждането на събития, проведени от посолствата на други страни в България не попада в компетенциите на Министерството на външните работи, показват от институцията.

От Министерство на външните работи прибавят, че в съответния случай способен орган е кметът на Столична община или оправомощено от него длъжностно лице.

" Процедурите при образуване на протест, на шествие, когато идва нота от Министерство на външните работи, когато идва искане за позволение за осъществяване на всеобщо мероприятие, са разнообразни. Държа да не се злоупотребява за политически цели и в случай че някой има искания да иде пред Министерство на външните работи ", съобщи по-рано през днешния ден кметът на София Васил Терзиев, разяснявайки за какво не е забранил провеждането на честване на Деня на руската войска в столицата на България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР