Министерството на външните работи и въпросите на Британската общност предупреди,

...
Министерството на външните работи и въпросите на Британската общност предупреди,
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия може да използва морски мини, за да атакува цивилни кораби в Черно море

Министерството на външните работи и въпросите на Британската общественост предизвести, че съветските сили може да употребяват морски мини, с цел да нападат цивилни кораби в Черно море , предава телевизионният канал Sky News.

Последните разследващи данни демонстрират, че съветските офанзиви към този момент са унищожили количество зърно , с което може да се изхранят повече от един милион души за една година.

И в този момент Обединеното кралство прави оценка, че Русия " се стреми да нападна цивилни кораби, пътуващи през " филантропичния кулоар “ на Украйна, с цел да възпре износа на украинско зърно “, в това число посредством слагане на морски мини в метода към пристанищата на страната.

Разузнаването също допуска, че Русия ще упрекна Украйна за всевъзможни офанзиви.

" Това ще продължи опитите на Русия да окаже напън върху украинската стопанска система “, се споделя в изказване на ведомството.

" Русия съвсем сигурно желае да избегне намерено потапяне на цивилни кораби, вместо това лъжливо ще упреква Украйна за всевъзможни офанзиви против цивилни кораби в Черно море “, се разяснява в текста.

" Чрез публикуването на нашата оценка на тези разследващи данни, Обединеното кралство се стреми да разкрие тактиката на Русия за въздържане на възникването на сходен случай “.

Британският министър на външните работи Джеймс Клевърли добави, че " пагубното ориентиране на Русия към цивилни кораби “ в Черно море показва " цялостното неуважение на Владимир Путин към живота на цивилните и потребностите на най-уязвимите в света “.

" Светът следи – и ние виждаме тъкмо циничните опити на Русия да хвърли виновността върху Украйна за личните си офанзиви “, акцентира още министърът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР