Министерството на външните работи е в контакт с група български

...
Министерството на външните работи е в контакт с група български
Коментари Харесай

Българи бедстват на тайландския остров, засегнат от страшната, тропическа буря „Пабук“

Министерството на външните работи е в контакт с група български туристи, които се намират на тайландския остров Кох Самуи, само че не са потърпевши от тропическата стихия „ Пабук “, като има подготвеност при положение на потребност да им окаже подпомагане. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на външните работи.

Към този миг желаните за отмора места в Тайланд като Пукет, Кох Самуи и Краби не са мощно наранени от проливните дъждове и мощни ветрове. Няма данни за суматоха измежду туристите. При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Ханой на тел. +844 3845 2908, с посолството в Джакарта на денонощния дежурен телефон +62 812 9600 0691, както и с дирекция „ Ситуационен център “ в Министерство на външните работи: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Според тайландските управляващи, бурята може да се трансформира в най-силната, засегнала Тайланд от десетилетия. Тя към този момент провокира поройни дъждове, мощни ветрове и достигащи до 5 метра морски талази. Стотици туристи са блокирани по островите в Сиамския залив, плавателните съдове са в пристанищата, а летищата не работят. „ Пабук “ се движи с ветрове, достигащи до 80 км/ч. Над 60 000 локални поданици, основно от Након си Тамарат, където бурята доближи най-рано, са били евакуирани.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР